Zadnja domača tekma koledarskega leta

Na zadnji domači tekmi letošnjega koledarskega leta, so se belo - modri #bojevniki v domači športni dvorani pomerili proti rokometašem Trima iz Trebnjega. Slednji, ki so v goste prihajali kot favorit, so v prvem polčasu naleteli na trši oreh kot so ga pričakovali. Domači so brez težav držali rezultatski priključek, v 15' po golu Svečka celo povedli za dva zadetka, a so po nekaj izgubljenih žogah tik pred koncem polčasa gostom dovolil izenačiti na 15:15.
Podobna zgodba se je nadaljevala tudi v drugi del tekme. Izenačena igra obeh ekip z rahlo prednostjo gostov, katerim se ob ponujenih priložnostih ni uspelo odlepiti za več kot gol prednosti. V 50' so po dveh zaporednih zgrešenih strelih #bojevnikov Trebanjci z zadetkoma Aljoše Čudiča uspeli povesti (22:24) in svojo prednost tudi zadržati. Korošce je nekaj minut pred koncem v težavam pahnila tudi nesrečna poškodba njihovega stebra v obrambi Davida Svečka, po kateri so trebanci svoje vodstvo le še povečali za končnih 25:30.
Pred novoletnim premorom se bodo naši fantje pomerili še s sosednjim prvoligašem Gorenjem iz Velenja, tekmo pa bodo odigrali že prihodnji petek v velenjski Rdeči dvorani.
 
RK Slovenj Gradec : RK Trimo Trebnje - 25:30 (15:15)
 
RK Slovenj Gradec 2011                                        RK Trimo Trebnje
   - Štumpfl, Cvetko 5; Golčar, Kleč 4                          - Glavaš 8, Horvat 7