Miha Kotar - INTERVJU

Pred pričetkom novoletnega praznovanja se je naša ekipa pogovarjala z najnovejšim članom članske zasedbe, ki se bo ekipi pridružil s pričetkom naslednjega leta. Miha, igralec Trebnja je zadnje dve in pol sezone preživel v slovenski prestolnici pri ljubljanskem Slovanu, sedaj pa je sklenil svoj talent pripeljati v Slovenj Gradec in zaigrati v belo-modrem dresu skupaj z bojevniki za mesto miru.


 • Miha dobrodošel v belo – modro družino slovenjgraških bojevnikov. Bi se za začetek predstavil našim zvestim privržencem ter nam povedal kakšno besedo več o sebi?

Prihajam iz Trebnjega. Star bom 23 let. V Novem Mestu sem obiskoval sredno elektro šolo, sedaj pa študiram na Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani. Rokomet sem začel trenirati pri 8 letih. Zanj me je navdušil starejši brat Matic. Poleg rokometa, se zelo rad družim s prijatelji. Rad pa spremljam tudi ostale športe.

 

 • Tvoj starejši brat Matic, nekdanji reprezentančni soigralec našega kapetana Roka Cvetka trenutno nastopa za avstrijski Bregenz, medtem, ko dvojček Marko nosi dres trebanjskega Trima. Kako je izhajati iz »rokometne družine«?

Ja, rokomet je zelo vpet v našo družino. Med seboj se podpiramo. Ker igramo vsi na istem igralnem položaju, si lahko med seboj pomagamo, svetujemo.       

 

 • Kako se spominjaš svojih prvih metov na rokometni gol?

Svoj prvi met sem izvedel po končani tekmi starejšega brata Matica. Bilo mi je zelo všeč. Takrat sem se odločil, da se bom pridružil ekipi mini rokometa.

 

 

 • Kaj je zate tisto, kar rokomet dela bolj privlačen od drugih športov?

To, da je rokomet eden najbolj kompletnih in dinamičnih športov, pri katerem potrebuješ veliko različnih spretnosti in športnih znanj.

 

 • Kakšni so tvoji spomini na rokometno odraščanje v Trebnjem?

Spomini so zelo lepi, saj smo bili zelo dobra generacija. S sotekmovalci smo bili tudi prijatelji. Dosegli smo veliko dobrih rezultatov.

 

 • Si imel oz. ali imaš kakšnega idola?

Ja, Ivano Balić.

 

 • Kljub rosnim 22 letom imaš za seboj kar nekaj reprezentančnih uspehov. Kateri od teh ti bo za vedno ostala v spominu?

Moje prvo veliko prvenstvo v Gruziji na olimpijadi mladih, ko smo osvojili drugo mesto.

 

 • Pred nadaljevanjem drugega dela sezone je prišlo do prelomnice na tvoji športni poti, prestopil si v mesto miru. Kaj te je prepričalo?

Predvsem ekipa in okolje v katerega prihajam, saj mislim, da tukaj lahko še napredujem.

 

 

 • Navijači in občinstvo te že nestrpno pričakujejo. Se veseliš igranja pred polnimi tribunami slovenjgraške športne dvorane?

Ja seveda, saj je vedno lepo igrati pred polno dvorana, ki te bučno spodbuja.

 

 • Imaš za konec kakšno misel oz. sporočilo za vse bralce najinega intervjuja?

Ker je ravno praznični čas, vsem bralcem želim lepe praznike.

 

 • Miha najlepša hvala za tvoj čas. V drugem delu sezone ti želim obilo športnih uspehov in čim manj poškodb!

Hvala.