VELENJE ODNESLO NASLOV POKALNEGA PRVAKA 2022 

Dan po koncu vrveža in stresa, ko smo po napornem vikendu spet lahko nabrali nekaj nujno potrebnega spanca, smo vsi sodelujoči v zgodbi letošnjega zaključnega turnirja za rokometni pokal enotni. Uspelo nam je!

Rokometaši Gorenja iz Velenja, letošnji pokalni prvaki, so v trenutku zmagoslavja skupaj z množico Šaleških graščakov slovenjgraško občinstvo in dvorano, vzeli za svojo. RD Urbanscape Loka je tako žal morala priznati poraz, a vseeno je drugo mesto velik uspeh na katerega morajo biti ponosni. Poleg pokala je v Velenje odšla tudi krona najboljšega igralca turnirja, katero je nadel mladi Domen Tajnik. V Škofjo Loko pa je poleg srebrnih medalj romal naslov najboljšega strelca turnirja in sicer je pripadel Gregu Jamniku s 14 zadetki. 

Čeprav se razplet druge polfinalne tekme med velenjskim Gorenjem in Celjem Pivovarno Laško verjetno ni končal po načrtu slednjih, so na koncu Pivovarji proti dobovi uspeli iztržiti bron, slednja pa je zasedla končno 4. mesto, njihov vratar Alen Husejnivić pa je bil izbran za najboljšega vratarja na turnirju.  

Ob tej priložnosti, bi se radi tudi zahvalili vsem sodelujočim na turnirju: RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje, RK Dobova in RD Urbanscape Loka, kot tudi rokometni zvezi Slovenije – RZS, vsem navijačem in obiskovalcem, Mestni Občini Slovenj Gradec ter g. županu Tilenu Kluglerju in seveda vsem ostalim skupinam in posameznikom, ki ste s svojim trudom pripomogli za nepozaben rokometni spektakel. Upamo da se kmalu ponovno spet vidimo v polni Slovenjgraški dvorani.

 

Foto: Jan Gregorc (RK Gorenje)