Beli prvič v Evropi leta 1992

Leta 2011, ko smo v Mestna občina Slovenj Gradec začeli popolnoma iz nič in ob naslednji veliki prelomnici leta 2018, ko je vodenje kluba prevzela uprava pod vodstvom g. Samo Lampret, si v Slovenj Gradcu nismo upali na glas sanjati, da bi lahko v našem mestu že tako hitro v ponovno padli največji klubi, se tu igrali največji spektakli in da bi #belomodri ponovno nastopali v evropskih pokalih. Pa se vse skupaj uresničuje. Včerajšnji žreb, nekoliko drugačen kot nekoč, ko so si ga v živo ogledale legende slovenjgraške rokometa Matjaži Beliš, tudi nekdanji direktor Jože Vrabič, žal že pokojni Avgust Potušek, ste si ga tokrat lahko v živo ogledali tudi vsi preko spletnih omrežij.
 
Že nekaj dni, tudi danes ob jutranji kavi, je član UO in glavni grafik Grega Krivec⁩ zatrjeval, da se v njegovih sanjah prikazuje nasprotnik iz Izraela, tik pred žrebom pa je tudi Vid Levc uganil našega nasprotnika. Mogoče je prav, da oba začneta sanjati zmago nad nasprotnikom in napredovanje v drugi krog, kajne.
Kot verjetno že veste, je po 16 letih to izjemen uspeh, ki jih je paradni šport Koroške potil po že znanih težavah glavnega sponzorja tistega časa. Gremo še nekoliko nazaj. Prvič so bojevniki iz mesta Glasnik miru v pokalu EHF European League nastopili davnega leta 1993, ko so tedaj še pod imenom Nova Oprema, v sezoni 1992-1993 v končnici osvojili tretje mesto.
Prvi nasprotnik takrat je bil ukrajinski Lvov, obe tekmi sta se igrali v Slovenj Gradcu, obe pa so domači tudi zanesljivo dobili. V drugem krogu smo najprej gostovali na Poljskem in proti tekmecem iz Varšave izgubili za 4 gole, povratno pa doma dobili z enako razliko in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja. O tej tekmi še danes znajo veliko povedati starejši ljubitelji rokometa, saj je šlo za eno izmed najbolj razburljivih tekem naše #skoraj70let zgodovine. Slovenjgradčane je z dvema goloma v zadnji minuti v tretji krog odpeljal takrat mladi Matevž Barl. Kasneje je naša ekipa izpadla proti slavni švedski ekipi Halmstad.
 
V klub prihajajo čestitke navijačev in podpornikov od blizu in daleč, še posebej veselijo nas sporočila nekdanjih igralcev, sodelavcev in podpornikov, ki klubu trenutno niso tako blizu. To je še en znak koliko rokomet pomeni temu okolju, tem navijačem, ter Orlom.
Težko bi to zgodbo peljali brez Mestna občina Slovenj Gradec in številnih zvestih sponzorjev, med njimi največji Office&More - Bags&More, Zavarovalnica Sava, KO-SI, KOPE, Lajka, Kolektor, ECE-energijaprihodnosti, Telekom Slovenije, Pristar Koroška, Zavarovalnica Triglav, Gradbeništvo Kuster doo, Time Brewery, Reklame Kašnik, NLB - Nova Ljubljanska banka, Hostel Soline Portorož, Nova KBM, ASavtopralnica Slovenj Gradec in RobetaMobil in številnih ostalih, ki se zavedajo pomena kvalitetnega športa za naše okolje.
 
Od danes naprej lahko rezervirate tudi svojo sezonsko vstopnico v tajništvu pri Kaja Kozamurnik – 040 346 666, pohitite in zagotovite svoj kos te dragocene garancije za vstop na družinske spektakle #belomodri. Hvala vsem volonterjem in vsem podpornikom, to je vaš uspeh.