V prvem krogu do prve zmage

Rokometaši Slovenj Gradca so minulo soboto začeli z državnim prvenstvom v novi sezoni 2022/23. Na domačem parketu so se pomerili s Posavci in osvojili prvi par točk v letošnji izvedbi Lige NLB.

Rokometni privrženci so že na samem uvodu lahko uživali v super rokometnem vikendu. Po zmagi Velenjskih os nad Suhorobarji smo dobili sporočilo, da bomo v letošnjem koledarskem letu priča izjemno zanimivi sezoni. Poleg črno – rumenih so do prve zmage prišli tudi bojevniki. Novinci med elito so v mesto miru prišli popolnoma neobremenjeni, a z jasnim ciljem, da premešajo štrene domačim in se v Krško vrnejo z osvojeno točko ali celo dvema. V prvem polčasu so svojo mentaliteto do dobra prenesli na igrišče, saj so od 10. minute (5:5) vodili celoten polčas in se na krilih izjemnega Marka Sintiča na odmor podali s prednostjo +4 (16:20). V drugem delu smo bili priča popolnemu preobratu belo – modrih, ki so rezultat do 38. minute (22:22) izenačili, minuto kasneje pa z zadetkom Kristiana Eskeričića iz sedmih metrov tudi povedli (24:23). Svoj delež je v vratih dodal tudi Alen Husejnović, ki je s svojimi obrambami nasprotnika držal na varni razdalji. Zadnji žebelj v krsto gostov je zabil Žan Šol in tako postavil končni izid srečanja 37:32.

Bojevniki bodo konec prihodnjega tedna doma igrala dve tekmi v evropskem pokalu – EHF European Cup proti izraelskemu Maccabiju iz Rishona Le Ziona. Prva tekma bo v soboto, 17.9. ob 19:00, povratna v nedeljo, 18.9. prav tako ob 19:00.


RK Slovenj Gradec : RK Krško – 37:32 (16:20)

RK Slovenj Gradec

- Štumpfl (13), Cvetko (9), Eskeričić (7)

RK Krško

- Sintič (9), Glaser in Sobotič (5)